Hallo allemaal!

Op de laatste dag van het jaar wil ik via deze weg nog even terugblikken op 2019 en ook even kort vooruitkijken (hier kom ik later nog uitvoeriger op terug).

Wat een jaar was 2019 nou voor mij. Het was er in ieder geval eentje waarin veel gebeurde. Ik houd het met mijn blog natuurlijk zoveel mogelijk over hardlopen en op dat gebeurde er zoals elk jaar weer veel.

Terugblik 2019

Waar zal ik beginnen? Ik ga jullie er dit keer wat sneller doorheen leiden want we hebben tenslotte allemaal best druk vermoed ik zo, ik in ieder geval wel ūüėČ

Waar 2018 al een heel goed jaar was met mooie PR’s, consequent kunnen hardlopen, mooie hardloopreizen (waaronder de LA marathon en Osaka Marathon), blessurevrij zijn, was dit in 2019 eigenlijk ook wel zo. Ik heb dit jaar zoveel PR’s gelopen dat was echt geweldig. Op verschillende afstanden behaalde ik PR’s waar ik onwijs over te spreken ben. Ik liep wederom in LA de marathon, en liep mijn 2e marathon in Lissabon. In LA liep ik ook een PR waar ik weer heel blij mee ben! Lissabon kwam ik niet goed voor de dag. Dit was niet geheel onverwachts want jammer genoeg zat ik de week voor de marathondag aan de antibiotica. Op marathon gebied twee uiterste gevoelens wat deze afstand betreft. Verder kon ik het hele jaar blessurevrij hardlopen en liep ik consequent 3 dagen in de week hard en daar ben ik onwijs blij mee. Ook heb ik nog een 1e plek behaald (mijn eerste ooit) tijdens de Santander M√∂nchengladbach Marathon maar dan op de 10 km afstand. Ik liep hier ook mijn snelste 10 km afstand (dus dat was een van de PR’s van dit jaar), namelijk een mooie 39.02 min!

Dit klinkt allemaal best goed he? Maar er waren ook wat tegenvallers/dieptepunten dit jaar.

In het begin van 2019 moest ik een paar wedstrijden aan mij voorbij laten gaan waar ik mij voor had ingeschreven. Ik werd goed ziek (die heersende griep van toendertijd) plus privé had ik het zwaar met een paar verliezen. Dit was na de halve marathon van Egmond waar ik sterk liep even een domper op meerdere vlakken dus begon 2019 wat dat betreft niet zo goed voor mij. Een kleine domper was ook mijn 4e plek tijdens de Nesseloop. Hier liep ik in 2018 naar een 2e plek dus was het een beetje teleurstellend die 4e plek van dit jaar. Wat verder tegenvallers waren en nog steeds zijn is dat ik niet voor de Londen Marathon (6e poging) en Tokyo Marathon (3e poging) ben ingeloot. Het heeft weer niet zo mogen zijn. Daardoor blijft het voltooien van de Abbott World Marathon Majors nog wat verder weg.

Zoals eerder hierboven al kort beschreven kreeg ik vlak voor de Lissabon Marathon te maken met een ontstoken vinger. Daardoor moest ik noodgedwongen aan de antibiotica. Dit was een grote domper. Maanden hard trainen en voorbereiden werd door een ontstoken vinger een deceptie tijdens de marathon. Tot ongeveer 23/24 km ging het nog wel maar daarna had ik het zo zwaar. Ik heb jullie daar middels een blog niet veel over kunnen vertellen maar ik kan jullie zeggen dat het enkel mijn doel was om te finishen en dat is mij met veel moeite gelukt. Dit zijn de moeilijkste marathons en alsof de marathon op zichzelf al niet zwaar genoeg is, kreeg ik met deze omstandigheden te maken, want ook de hoogte verschillen, warmte die geleidelijk tijdens de marathon toenam en de klappen die ik in het tweede gedeelte van de wedstrijd te verduren kreeg waren echt onwijs zwaar. Maar goed, op wilskracht en doorzettingsvermogen heb ik deze marathon uitgelopen en dat was wel mooi. 

Na de Lissabon Marathon gelopen eind oktober was het belangrijk om goed te herstellen om vervolgens na een maandje aan een van mijn favoriete hardloopwedstrijden in Nederland deel te nemen, de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Deze wedstrijd moest ik vanwege de Osaka Marathon in 2018 aan mij voorbij laten gaan dus keek ik er weer heel erg naar uit. Ook gezien de mislukte missie tijdens de Lissabon Marathon was ik uit op revanche ook al is de 15 km tijdens de Zevenheuvelenloop natuurlijk geen marathon afstand. Dit ging goed en ik liep daar een PR!! Ok√© kan het toch niet laten om hier in dit stuk iets positiefs te schrijven want het ging eigenlijk over de tegenvallers van dit jaar. Helaas kan ik niet hiermee eindigen want ik heb nog √©√©n tegenvaller en niet zo maar een. Jullie hebben het ongetwijfeld meegekregen als je mijn blog een beetje volgt (dat doe je natuurlijk ūüėČ ) en dat is mijn deelname aan de Bruggenloop. Wat ik deze dag allemaal mee moest maken was echt pittig, zwaar, niet leuk, en een aanslag op mij als persoon (mentaal en fysiek). Nog even kort: Ik startte te laat tijdens deze wedstrijd, kon gelukkig wel meedoen hoewel ik later moest starten omdat ik niet op tijd was, kreeg een aanvaring met een andere loper, wat uiteindelijk resulteerde dat ik naar de grond werd gewerkt en in een gevecht raakte, de rest van de wedstrijd kon ik niet echt lekker lopen natuurlijk en stoorde mij onwijs aan het aangepaste parcours (sinds vorig jaar en liep toevallig die editie niet), nadat ik dan wel was gefinisht in nog best een redelijke tijd, kreeg ik te maken met EHBO personeel die niet huiverig waren om mij te behandelen aan mijn wonden en zelfs de moeite niet namen om met mij mee te lopen of iets dergelijks. Het was in ieder geval een zwarte dag in mijn hardloopcarri√®re. Afijn, dat gezegd hebben sluit ik mijn tegenvallers van 2019 hiermee af.

Het stuk over de tegenvallers/dieptepunten is uiteindelijk wat uitgebreider geworden dan de meevallers/dieptepunten. Als ik zo terugkijk op 2019 houdt ik er gemengde gevoelens aan over en dat komt voornamelijk door het begin van 2019 en het einde van 2019. Voor de rest ben ik eigenlijk heel tevreden over 2019!

Blog gerelateerd was het qua samenwerkingen met bedrijven wat rustiger achteraf gezien. Dat is gewoon zo gelopen. Daarom hebben jullie daar weinig van gemerkt qua reviews, blogs, give-away’s, aanbiedingen en dergelijke.

Vooruitblik voor 2020

  • Ik wil graag zoals ook voor 2019 het geval was op verschillende afstanden onder bepaalde tijden gaan lopen.
  • 2 marathons wil ik lopen (LA marathon staat al vast voor 8 maart 2020)
  • (Nieuwe) samenwerkingen met bedrijven/hardloopgerelateerde bedrijven aangaan/versterken
  • Leuke give-aways’s komen er aan middels mijn blog
  • Mijn blog nog wat professionaliseren (denk hierbij aan een logo, foto’s van mij genomen, website en dergelijke)
  • En natuurlijk veel bloggen voor jullie, in ieder geval meer dan in 2019 want dat was niet zo veel ben ik mij bewust van.
  • Voorlopige hardloopplanning voor 2020: Egmond halve marathon, Groet uit Schoorl 30 km, LA Marathon en de Rotterdam kwart marathon.
  • …… verder heb ik nu nog geen andere vooruitzichten waar ik zo 1, 2, 3 op kan komen

81981507_3275694202505440_8172520412857499648_n.jpg

Zo dat was mijn laatste blog van 2019! Hopelijk niet al te lang voor zo’n dag als vandaag en anders lezen jullie hem hopelijk later ;).

Via deze weg wil ik jullie in ieder geval bedanken dat jullie mij volgen, dat ik voor jullie kan bloggen en voor jullie steun!!

Alvast een fijne jaarwisseling, een gelukkig, gezond en geweldig hardloopjaar 2020 toegewenst!

Tot volgend jaar lieve RunwithMoesy volgers!

Schermafbeelding 2019-12-31 om 16.05.35