Hé hé, eindelijk weer een blog (weliswaar een beetje uit noodzaak om het van me af te schrijven)… lees gauw verder waarom.
Oke, weet even niet waar te beginnen maar goed..
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten loop ik komende zondag de marathon van Lissabon. Maanden train ik hard en gaat het al zeg ik het zelf best goed. Ik werk mijn trainingen af zoals op mijn schema staat aangegeven, loop mijn wedstrijden zoals vooraf afgesproken met mezelf en fysiek voel ik mij ook erg goed. Dus eigenlijk gewoon super!
 
Tot ik, ik denk nu ruim een week geleden beetje last krijg van mijn vinger bij mijn nagelriem. Ik heb dit wel vaker omdat ik wel eens aan mijn nagel bijt (oké genoeg daarover) dus ja ik denk dat gaat wel gauw over. Tot ik na een paar dagen die pijn nog steeds heb en zelfs erger wordt. Ik kijk is zo naar mijn vinger en zie dat die dikker is geworden, en ook van kleur is veranderd. Ik denk wat zou dit kunnen zijn. Ik kijk het even aan dacht ik bij mezelf (zelf nog nooit eerder gehad). Ik merkte dat ik vanaf toen steeds meer last ervan kreeg en ik kon niks meer met die vinger. Op donderdag nog wel naar mijn werk gegaan maar ik had toch een pijn als ik per ongeluk mijn vinger ergens tegen aan kwam. Dus ik belde na ongeveer 2 uur werken mijn leidinggevende en vertelde wat er speelde. Ik mocht nog wel werken en ze hielden daar rekening mee in de planning (werk namelijk op Schiphol dus best hectisch). Na mijn werkdag gelijk naar de medische dienst op Schiphol en die vertelde wat ik het beste kon doen met deze ontstoken vinger. Ze gaf aan paar keer per dag mijn vinger in warm water met soda. Dus zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels was het afgelopen zaterdag en nog steeds is de ontsteking niet minder. Ik begin nou wel beetje moe te worden en wat ongeduldig. Het was ook nog eens weekend. Ik had met mijn leidinggevende afgesproken dat ik zondag zou bellen als het nog steeds niet beter was. Zondagochtend nog steeds niet beter dus ik gebeld, uitgelegd dat de zelfverzorgingsadviezen nog niet geholpen hebben dus moest ik mij vanwege mijn vinger ziek melden voor maandag en dinsdag. Maandagochtend heb ik toch maar weer de huisarts gebeld en verteld dat ik graag eerder gezien wil worden dan de afspraak die ik vanwege een andere klacht al op woensdag had staan. Ik kon gelijk diezelfde ochtend nog terecht weliswaar bij een andere huisarts dan mijn eigen huisarts. Huisarts vertelde mij dat ik ze niet zo veel voor mij kon betekenen ivm hoe klein het was, geen pus zat etc. Nu vandaag bij de huisarts geweest voor die andere klacht en op het einde toch nog van mijn kant de vinger laten zien (dit is namelijk mijn eigen huisarts) en toen schrokken we allebei. Het was nog meer opgezet, wit en er kwam al pus uit). Dus na snel er aan gezeten te hebben, heb ik nu een antibiotica kuur voorgeschreven gekregen die ik tot en MET mijn marathondag moet innemen. 4 maal daags en het moet ook nog eens op een lege maag en 1 uur daarna niet eten of 2 uur na het innemen van de medicatie mag ik pas eten.
 
En het mooiste is nog wel dat de bijwerking die erbij hoort diaree is 😦
Oftewel wat is het toch zuur zo met je marathon over een paar dagen!!
Ik zit dadelijk meer op de WC dan dat ik aan het lopen ben volgens mij.
Ik houd jullie wel op de hoogte hoe het allemaal gaat!
RunwithMoesy – It will be fun! (hopelijk de komende dagen ook nog?!)