Vorige week dinsdag stond er dan eindelijk (zo voelde het weer deze zomerstop) een wedstrijd op het programma. Het laatste hardloopevenement waar ik aan had deelgenomen dateerde alweer van 15 juli 2018 en dus het werd weer tijd. Hardloopevenementen zijn gewoon een extra leuke toevoeging aan het hardlopen, dat maakt de sport nog leuker. Het sociale, wedstrijdelement, uitdaging, gezelligheid alles bij elkaar.

Dinsdagavond 21 augustus 2018 was het dan zover om na een dag hard werken richting Capelle aan den IJssel te gaan. Het zou mijn 4e deelname gaan worden aan deze loop dus met 5 jaar dat ik al hardloop is dit een loop die bijna jaarlijks terugkomt in mijn hardloopkalender. Het is een leuke kleinschalige loop, dicht bij huis, vele bekenden, leuke organisatie, met alles wat je nodig hebt van een warming-up voor alle afstanden, tot fotografen, een medaille, een goodiebag en dergelijke.

Daarbij komt dat ik ook dit jaar met de organisatie een samenwerking ben aangegaan waar jullie ongetwijfeld wel wat van gemerkt hebben met de promotie en berichten die ik schreef over deze loop. Dit deed ik niet alleen vanwege de samenwerking maar ook gewoon omdat het een leuke loop is (daarom loop ik hem ook bijna elk jaar).

Dit jaar was de loop helemaal uitverkocht voor de 5 en 10 km dus in totaal waren er 950 lopers aanwezig op deze warme en vooral benauwde dinsdagavond. Aangezien ik vroeg op was deze dag en heel de dag had gewerkt en met de zomerstop vroeg ik mij af hoe mijn vorm en lichaam zou zijn tijdens de 5 km loop waar ik aan zou gaan deelnemen. Het is vooral na zo’n zomerperiode altijd even de vraag waar ik sta en daar begin ik dus met deze wedstrijd mee. Daarnaast loop ik niet zo vaak 5 km wedstrijden (terwijl ik het wel leuk vindt) dus dat was ook spannend, want hoe verdeel ik mijn krachten en snelheid?
Ik weet uit eerdere edities dat het startvak best smal en lang is dus ik moest wel ervoor zorgen dat ik zoveel mogelijk vooraan zou staan. Eerst nog even warm lopen en vervolgens kon ik als een van de eerste lopers vooraan staan. Hieronder een foto van het startvak. 40139031_1684947768298225_5548601561745195008_o

Vervolgens klonk om 19.15 het startschot. Ik ging al heel voortvarend van start. Om eerlijk te zijn iets te voortvarend, oeps! Dus Moesy ging zich na 1,5 km iets inhouden en dat pakte gelukkig wat beter uit, want dat voelde iets prettiger aan maar mijn ademhaling zat heel hoog, niet zo gek want het was best benauwd! Na ongeveer 2,5 km haalde ik steeds meer lopers in maar toen kwam ik een dame tegen, volgens mij lag zij 2e bij de dames. Ik probeerde haar in te halen en een stuk met haar te lopen. Op dat moment was ik ongeveer 3 km aan het lopen en toen kwam een van de hoogste klimmetjes daar liep ik heel sterk omhoog waar de eerder genoemde dame het even liet liggen. Ik liep nog best goed maar kreeg het wel steeds zwaarder (zal vast ook met het begin van de wedstrijd te maken hebben).

39966130_10205390796767601_269409687726718976_o
Smile 😀 (dame waar ik het over heb loopt hier dan achter mij)

De lopers voor mij dat werd hem niet meer maar zoals ik al heel de wedstrijd deed was loop geconcentreerd en luister goed naar je lichaam. Waterpost sloeg ik over op 4 km en liep het laatste stuk naar de finish met alles wat ik nog in mij had. Dat laatste klimmetje nogmaals, dan de bocht naar rechts en dan naar beneden richting de finish. Ik zie in de verte 18 min nog wat en ik gooi er nog een sprintje uit… yes! Gefinisht! Medaille in ontvangst, stukje fruit, watertje voor de dorst, en vervolgens heel erg bijkomen!

Vervolgens de prijsuitreiking bijgewoond en dan op het scherm kijken wat mijn tijd was… super spannend! Mijn PR stond op 19.02 maar of ik dat zou halen was voor mijn wedstrijd niet iets wat ik op de planning had, maar aan de andere kant ik heb in de afgelopen weken heel goed getraind. De omstandigheden waren niet echt heel ideaal maar ik liep best sterk ondanks dat. Oke, daar komt het lijstje vanaf de nr. 1, nr. 2 ……… nr. 10 Moesy Zemichael 18.52!! Je leest het goed, ik snoep zowaar 10 seconden van mijn oude PR en behaal mijn eerste sub 19 tijd!

Wat een tijd, al het harde werken wordt zo even beloond! Ik hoopte op een tijd onder de 20 minuten en als het even kon dicht tegen mijn oude PR maar dat ik dit kon lopen is gewoon geweldig!

Nu ik dit aan het schrijven ben ga ik weer terug naar de avond en wat een fijn gevoel. Ik heb ook heel wat foto’s van deze avond op internet gevonden dus geniet van de fotoreportage. 😉

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn volgende uitdaging staat voor komende zondag op de planning dit keer over de grens in Düsseldorf voor de Stadtwerke Düsseldorf Halbmarathon auf der Kö! 

Keep running!

RunwithMoesy – It will be fun! 😀